Круглий стіл науковців і фахівців фізичного виховання – підведення підсумків Олімпійського тижня!

На традиційній зустрічі з науковцями закладів вищої освіти Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка та Національного університету «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка», Ізмаїльського державного гуманітарного університету, фахівцями закладів загальної середньої освіти були підведені підсумки проведення Олімпійського тижня.

 

Національний університет «Полтавська політехніка ім. Юрія Кондратюка» представили декан факультету фізичної культури та спорту, професор Рибалко Л.М., завідувачка кафедри фізичної культури та спорту, доцент Онищук Л.М., доцент кафедри Гета А.В., завідувачка кафедри фізичного виховання Синиця Т.О., Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка – завідувачка кафедри фізичного виховання, доцент Квак О.В., заклади загальної середньої освіти – директор Оріхівського ЗЗСО ім. О.П. Малінова  Пейчева Н.І., вчителі ЗЗСО №9 м. Ізмаїл Штирц Ю.Ю. та Бошков І.А.

 

Учасники круглого столу відзначили важливість практичного досвіду у здійсненні заходів, які сприяють популяризації фізичної культури та спорту серед молоді, що співпадає з наказом МОН України щодо стратегічного розвитку фізичного виховання та спортивної підготовки серед учнівської молоді на період до 2025 р.

 

Під час дискусії було обговорено проблеми здійснення освітнього процесу з фізичного виховання в закладах освіти та можливі шляхи їх подолання.

 

Фахівці дійшли загального важливого висновку: формування фізичної культури та спрямування до здорового способу життя дітей та молоді  є надзвичайно важливим для збереження здоров’я майбутніх поколінь та виконує Глобальні рекомендації щодо фізичної активності до здоров’я ВООЗ https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/44399/9789241599979-ukr.pdf?sequence=25&isAllowed=y

 

Мета Олімпійського тижня – поширення ідей олімпізму та розвиток олімпійського руху в Україні, популяризація здорового способу життя – досягнута!