Участь студентів ІДГУ в конкурсі архітектурного рисунка «КАР 2021»

У рамках VI всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, молодих учених і науково-педагогічних працівників «Архітектурний рисунок у контексті професійної освіти», що проходив на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (квітень-травень 2021 р.), була проведена низка конкурсів з архітектурного рисунка «КАР 2021».

 

Під час практичної частини конференції учасники втілювали «Архітектурну фантазію» (творча робота, виконана у будь-якій техніці – змішаній, пастелі, акварелі, графіці), а також змагались у майстерності рисунків та етюдів з натури. Через карантинні обмеження, учасники мали можливість подати раніше виконані роботи, а з натури виконувати за місцем проживання. Участь у конкурсі взяли студенти 33 закладів вищої освіти, у тому числі іноземних. Конкурс став наймасштабніший за всю історію проведення – 436 конкурсних робіт. Імена переможців оголосили наприкінці травня, але сертифікати й дипломи, з технічних причин, учасники отримали нещодавно.

 

У цих мистецьких заходах взяли участь і студенти спеціальності 014.12 Середня освіта (Образотворче мистецтво) ІДГУ. Свої графічні роботи, виконанні тушшю, представили Юлія Тангер (група 1-18П) – робота «Каплиця Миколи Чудотворця» (м. Ізмаїл) та Катерина Ілющенко (група 18П) – «Церква Святих жінок-мироносиць» (м. Ізмаїл). Роботи студентів виконувалися під керівництвом доцента кафедри музичного та образотворчого мистецтв Паньків Г.С.

 

Не зважаючи на те, що дівчата вчаться на першому курсі, вони змогли гідно конкурувати на такому престижному мистецькому конкурсі. Їх роботи були відзначені журі та нагороджені сертифікатами.

 

Студентка Юлія Тангер (здобувачка освітнього ступеня «молодший бакалавр») отримала диплом конкурсу та посіла 2 (друге) місце у номінації РИСУНОК/ Етюд з натури.