Як розповідати малечі про шляхи державотворення України

На педагогічному факультеті 8 червня відбулася цікава та корисна подія в межах реалізації плану заходів щодо святкування 100-ї річниці Української революції та 30-ї річниці незалежності України. «Як розповідати малечі про шляхи державотворення України?» – відповідь на це складне питання шукали магістранти спеціальності 012 Дошкільна освіта ІДГУ та практики дошкільної ланки освіти Українського Подунав’я під час творчої зустрічі з науковцями й працівниками дошкільної освіти Київщини.

 

Метою заходу було обговорення актуальних проблем дошкільної освіти та обмін досвідом національного виховання маленьких українців, що є суттєвими у полікультурному регіоні Одещини. Організаторами дистанційної зустрічі на платформі ZOOM виступили доктор педагогічних наук, професор, завідувачка відділу навчання мов національних меншин і зарубіжної літератури Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Богданець-Білоскаленко Н.І. й завідувачка кафедри дошкільної та початкової освіти ІДГУ Іванова Д.Г. Учасників зустрічі привітала декан педагогічного факультету, доктор педагогічних наук, професор Кічук Н.В., яка висловила впевненість у тому, що цим заходом започатковано нову традицію партнерської взаємодії науковців і практиків у галузі дошкілля.

 

Досвід роботи у площині ознайомлення сучасних дошкільників із національними символами України яскраво презентувала Олена Бояковська, вихователь-методист ДНЗ №33 «Дивограй» Святошинського району м. Києва. До жвавого обговорення долучилися аспірантки Інна Ліпчевська (науковий керівник – професор Богданець-Білоскаленко Н.І.) та Ірина Сараєва (науковий керівник – академік, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член АПН України Богуш А.М.), вихователі та музичні керівники закладів дошкільної освіти Ізмаїльщини, здобувачі вищої освіти, викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти ІДГУ.

 

Підсумовуючи результати роботи заходу, учасники зазначили, що такий формат обміну досвідом є перспективним і своєчасним, оскільки дозволив окреслити низку важливих питань у сфері дошкілля, які будуть розглянуті під час нової зустрічі у вересні, напередодні Тижня працівників дошкільної освіти.

 Альбіна Баурда,
магістрантка педагогічного факультету ІДГУ