Студенти-біологи вдосконалюють професійний фах

З метою підвищення біологічної компетентності майбутніх фахівців зі спеціальності «Біологія та основи здоров’я» й «Природничі науки» в рамках вивчення навчальних дисциплін «Ботаніка» та «Зоологія» відбулася гостьова лекція на базі КЗ «Ізмаїльська станція юних натуралістів», враховуючи опанування професійних навичок майбутнього фахівця, розширення та поглиблення знань про ландшафтне та біотичне різноманіття регіональної дендрофлори.

 

Представники адміністрації закладу в особі Людмили Філобок та Лариси Острякової, а також керівник гуртка Євгенія Люкшина провели еколого-природничу екскурсію стежками дендропарку, який одночасно є унікальним природним комплексом, що нараховує майже 60 видів дерев і кущів, та рекреаційним пунктом для школярів.

Колекційний фонд рослинних ресурсів дендропарку є базою для навчання і практики студентів.

 

Зоологічна складова еколого-природничої екскурсії сприяла закріпленню пройденого навчального матеріалу, розширенню знань про тваринний світ рідного краю, розумінню зв’язків, які присутні між живими організмами, їх вплив та значення для людини. Крім того, студенти-першокурсники розширили свій світогляд щодо майбутньої сфери професійної діяльності, зокрема позашкільна освітня діяльність як категорія навчання біології, її види та форми.

Зарядившись позитивними, весняними емоціями, здобувачі  повернулись до активного студентського життя.

 

Висловлюємо подяку керівництву КЗ «Ізмаїльська станція юних натуралістів» за надану можливість у відвідуванні осередку біорізноманіття!

Інна Лисенко, голова студентського самоврядування
педагогічного факультету