Майстер-клас на тему «Використання наукових досліджень та вимоги до написання кваліфікаційних робіт»

12 травня 2021 року о 10.00 на кафедрі управління підприємницькою та туристичною діяльністю Ізмаїльського державного гуманітарного університету було проведено майстер-клас для студентів 4 курсу освітнього ступеня «бакалавр» та 1 курсу освітнього ступеня «магістр» на тему «Використання наукових досліджень та вимоги до написання кваліфікаційних робіт», який відбувся дистанційно на платформі Google Meet.

 

Лекторами майстер-класу виступили доктор економічних наук, професор кафедри міжнародного менеджменту та інновацій Державної установи «Одеська політехніка» − Захарченко Віталій Іванович та кандидат економічних наук, доцент, завідувачка кафедрою управління підприємницькою та туристичною діяльністю Ізмаїльського державного гуманітарного університету  − Метіль Тетяна Костянтинівна.

 

Під час заходу були розглянуті питання, що виникають при написанні кваліфікаційної роботи, а саме: оформлення роботи; методи дослідження; використання статистичних методів та графічних інструментів; проблеми  підприємств, котрі потрібно завчасно виявити та запропонувати шляхи їх вирішення; оформлення списку літератури згідно зі стандартом та інше. Студенти активно брали участь  в обговоренні різних ситуацій. Багато запитань було стосовно супроводжувальної документації, а саме: оформлення автореферату, підготовки рецензій, відгуку, наявності наукових статей тощо.

 

Також було розглянуто питання щодо перевірки робіт на плагіат. Захарченко В.І. поділився досвідом, як у Державній установі «Одеська політехніка» готуються до захисту кваліфікаційних робіт.

Даний майстер-клас був дуже  цікавим та корисним як для студентів, так і для викладачів кафедри.

Матеріал  підготовлено Метіль Т.К.