Відкриття юридичної клініки «CARPE DIEM»

З метою підвищення рівня правової освіти населення, створення належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права і обов’язки  07 травня 2021 року в стінах Ізмаїльського державного гуманітарного університету в рамках волонтерської програми, що реалізовується в межах проєкту «Залучення молоді» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні та програми «Активні громадяни» від Британської Ради в Україні відбулося урочисте відкриття юридичної клініки «CARPE DIEM».

 

Діяльність юридичної клініки направлена на безоплатну правову допомогу незахищеним верствам населення та надання студентами сумісно із викладачами правових консультацій.

 

Основними завданнями юридичної клініки є:

  • створення місць для проходження практики для студентів-правників;
  • надання можливості студентам-правникам набути практичних навичок у фаховій діяльності;
  • регулярне проведення заходів для населення з правової освіти;
  • безоплатне надання кваліфікованої правової допомоги для соціально вразливих верств населення;
  • створення можливості швидкого обміну інформацією між населенням та юридичною клінікою задля швидкої реакції на питання та потреби громадян.

 

З юридичною клінікою «CARPE DIEM» співпрацюють Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокати міста Ізмаїл (двоє з яких є викладачами наших студентів) та нотаріуси.

 

Адміністрація, викладачі та студенти з великим задоволенням чекають на звернення громадян до нашої юридичної клініки і з радістю нададуть необхідну правову допомогу.

Метіль А.С., завідувачка кафедри права і соціальної роботи

Джерело: https://youtu.be/lU7mENPTy5w