Залюблена у рідне українське слово, рідну говірку

Поважати свою мову, любити свій рідний край – обов’язок кожного свідомого громадянина України. В ІДГУ є чимало таких талановитих студентів, справжніх патріотів, які не просто пишаються тим, що вони родом з багатонаціонального півдня Одещини, а й презентують його специфіку у своїх дослідженнях.

 

На філологічних спеціальностях факультету української філології та соціальних наук прищеплюють любов і шанобливе ставлення до української мови не лише як державної, її літературного стандарту, а й у формі рідних для студентів південнобессарабських говірок, шляхом дослідження їх діалектних особливостей, контактів з іншими мовами краю, із поданням кращих студентських робіт на всеукраїнські конкурси. Саме такою працею «Українсько-російська міжмовна взаємодія у межиріччі Дністра і Дунаю» представила Ізмаїльський державний гуманітарний університет у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання) 2020–2021 н.р. студентка 54Ф групи ФУФСН Руслана Прокофʼєва (науковий керівник – доц. Делюсто М. С.). За результатами двох непростих етапів ІІ туру Конкурсу (у ньому взяли участь 49 учасників з провідних вишів України), рішенням галузевої конкурсної комісії, вона стала переможницею в номінації «Внесок у діалектологічні дослідження».

 

Щиро вітаємо Руслану Валеріївну та її наукового керівника! Зичимо нових наукових звершень!!!

 

Переможці у номінаціях ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання) у 2020/2021 навчальному році

Завкафедри української мови і літератури, д.філол.н. А.О. Колесников