Від екології довкілля до екології душі студентства!

Червоновола казарка «мігрувала» до Ізмаїльського державного гуманітарного університету! На запрошення ректорату ІДГУ, 9 березня, відбулася презентація екологічної експозиції «Збереження червоноволої казарки на глобальному прольотному шляху».

 

Начальник відділу рекреації та еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Тузлівські лимани» Ірина Бурлаченко представила здобувачам вищої освіти оригінальну експозицію прольотного шляху червонокнижного птаха, яка відобразила весь цикл його міграційного шляху та основні загрози пов’язані з людською діяльністю.  Серед студентської аудиторії були поширені екологічні закладки і буклети, які містять важливу інформацію про унікальність птаха, своєрідність його територіальної приналежності. На завершення заходу студенти мали змогу взяти участь у симуляційній грі «Екологічні Шахи», яка віддзеркалювала життєві ситуації, як червоноголова казарка виборює своє право на життя у сучасному світі.

 

Під час проведення заходу створився невимушений, але зацікавлений діалог, що сприяв підвищенню інформованості й екологічної компетентності майбутніх фахівців про біорізноманіття рідного краю.

 

Упродовж кількох тижнів з експозицією зможуть ознайомитися студенти та викладачі нашого закладу вищої освіти. Приємно, що експозиція Парку буде пролонговано, що вмотивовує можливість плідно співпрацювати як у науковому, дослідницькому, просвітницькому аспектах, так і природоохоронному та навчально-пізнавальному напрямках.

Дякуємо організаторам!

За дорученням студентської спільноти –
голова студентського самоврядування педагогічного факультету, студентка ІІІ курсу, Інна Лисенко