Співпраця з колегами кафедри англійської філології та перекладу ОНПУ

Становленню кафедри англійської філології Ізмаїльського державного гуманітарного університету як потужної науково-педагогічної структури, здатної виконувати відповідні її профілю завдання на рівні сучасних вимог, сприяє активна та спільна співпраця з провідними науковими установами України.

 

21 січня 2021 р. було проведено в режимі онлайн спільне засідання кафедри англійської філології ІДГУ з кафедрою англійської філології та перекладу ОНПУ. Під час зустрічі було обговорено наступні питання: забезпечення викладання англійської мови на рівні міжнародних стандартів, розвиток комунікативних підходів у викладанні англійської мови, дискусія щодо онлайн викладання теоретичних і практичних курсів англійської мови.

 

Засідання кафедр відкрила своєю промовою доктор філологічних наук, професор Домброван Т.І., яка познайомила викладачів кафедри англійської філології ІДГУ зі своїми колегами та висвітлила основні наукові напрямки та проблеми, якими займається кафедра англійської філології та перекладу ОНПУ.

 

Завідувач кафедри англійської філології ІДГУ, доцент Олейнікова Г.О. окреслила вектор наукових напрямів кафедри англійської філології ІДГУ, а саме: проблеми комунікативної лінгвістики й наратології, актуальні питання перекладознавства та германської філології, синергія тексту та ін.

 

Спільне засідання кафедр виявилося плідним. Воно дало можливість налагодити більш тісні звʼязки між кафедрами та обговорити можливі шляхи реалізації спільних проєктів та ініціатив.

Олейнікова Г.О., завідувач кафедри англійської філології