Я – перекладач віртуальної виставки Британська освіта-2020

Cтуденти, які вивчають іноземні мови, завжди радіють можливості поспілкуватися з носіями мови або перевірити себе в якості перекладача. Принаймні я використала її вдруге.

 

11 та 12 грудня в режимі онлайн відбулася традиційна  Міжнародна виставка освіти, в рамках якої учні та студенти кількох країн (Україна, Росія, Білорусь та ін.) мали можливість поставити запитання щодо освіти в Британії та отримати  на них відповіді завдяки перекладачеві, одним з яких я і була.

 

Мені надано честь бути запрошеним перекладачем без додаткових тестів і співбесід та запропоновано самостійно вибрати навчальний заклад  з лінійки найвідоміших університетів Англії, про що свідчить робота  з представником Оксфордського університету –  одного з найстаріших і найпрестижніших англомовних закладів у світі –  Бенжаміном Лівліном.

Спілкування та переклад проходили в режимі онлайн. Графік зустрічі заздалегідь планувався через різницю в часі. Отже, і здобувач освіти, і представник закладу освіти, і перекладач знали, коли їм необхідно  було вийти на зв’язок.

Крім того, через нестачу перекладачів, я допомагала в онлайн зустрічі поза своїм розкладом, що називається «на льоту» надавала підтримку й іншим закладам освіти: Scarborough College і Cheshire College.

 

Я вважаю, що моя участь у виставці буде доброю традицією, до якої б із задоволенням залучила й інших  студентів ІДГУ з відповідним рівнем володіння англійською мовою.

Це пізнавально, захоплююче і дуже цікаво.

Вікторія Демидчик –Асаджи,
студентка факультету іноземних мов