ІДГУ став учасником проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти (Academic IQ)»

Ізмаїльський державний гуманітарний університет пройшов конкурсний відбір і став одним із університетів – учасників проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ), який реалізується Американськими Радами з міжнародної освіти за підтримки Посольства США в Україні, Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

 

У конкурсі взяли участь 153 заклади вищої освіти України, за результатами якого ІДГУ отримав високі конкурсні бали і став фіналістом відбіркового етапу. Одним із ключових завдань Academic IQ є надання навчальної та технічної підтримки персоналу центрів внутрішнього забезпечення якості освіти університетів у створенні ефективної моделі моніторингу якості освіти, виявленні ключових проблем і  причин порушень принципів академічної доброчесності учасниками освітнього процесу, та надання експертних рекомендацій з вдосконалення якості освіти в ЗВО.

 

Представниками ІДГУ в проєкті «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ) стали перший проректор доц. Кольцун Н.М., начальник навчально-методичного відділу доц. Дроздов В.В. та вчений секретар Свищ Н.М.

 

Нагадаємо, що в 2016-2019 рр. ІДГУ був учасником «Проєкту сприяння академічній доброчесності в Україні», який також реалізовувався Американськими Радами з міжнародної освіти (SAIUP). Протягом участі у SAIUP університет запровадив політику дотримання академічної доброчесності учасниками освітнього процесу, систему протидії академічному плагіату та сучасні практики навчання академічному письму.

Віктор Дроздов,
начальник навчально-методичного відділу