Марафон академічної доброчесності для першокурсників ІДГУ

20-21 жовтня для студентів перших курсів ІДГУ було проведено «Марафон академічної доброчесності» з нагоди святкування Міжнародного дня академічної доброчесності, до якого цього року вперше долучилася Україна. Заходи проводили начальник навчально-методичного відділу Віктор Дроздов спільно з Центром академічного письма ІДГУ.

 

В університеті традиційним вже стало проведення подібних заходів у рамках «Тижня академічної доброчесності». Цього року у зв’язку із карантинними обмеженнями «Марафон академічної доброчесності» проходив у режимі онлайн за допомогою платформи Google Meet. Студентам роз’яснили принципи і правила академічної доброчесності, розкрили норми законодавства з академічної доброчесності та відповідальність за її порушення, познайомили з Кодексом академічної доброчесності ІДГУ. Важлива увага була присвячена протидії академічному плагіату як одному з найбільш поширених проявів академічної недоброчесності.

 

Наступними заходами, які планує повести Центр академічного письма в рамках «Тижня академічної доброчесності», будуть спільний захід з Науковим товариством молодих вчених, аспірантів, студентів ІДГУ щодо вимог академічної доброчесності в науковій діяльності, а також захід для науково-педагогічних працівників щодо дотримання академічної доброчесності студентами в умовах дистанційного навчання.

Віктор Дроздов,
начальник навчально-методичного відділу