Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня, щорічно, святкується Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Це свято започатковано Європарламентом у 2007 році як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища. Воно направлено на викорінення злочину даного виду не лише на теренах України, а й в цілому у світі.

 

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого стають чоловіки, жінки та діти. Метою торгівлі людьми є експлуатація, серед якої слід відзначити: експлуатація праці, втягнення у злочинну діяльність, сексуальна експлуатація, залучення до збройних конфліктів в інших державах і навіть всиновлення з метою вилучення та продажу органів. Усі ці типи злочинної діяльності є актуальною великою проблемою для всього світу та нашої держави протягом десятиліть.

 

Студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету приділяють багато уваги вивченню даного питання, поширюють інформацію щодо проблеми трафікінгу (торгівлі людьми) серед інших здобувачів освіти шляхом участі у наукових конференціях та конкурсах, висуваючи на розгляд власне проблему торгівлі людьми та пошук можливих шляхів протидії її поширенню.

 

Бережіть себе та своїх близьких! Пам’ятайте, проблема трафікінгу є! Вона набагато ближче, ніж ми собі уявляємо!

Марина Решетникова,  студентка 3 курсу
спеціальності 081 Право