Квест «Ізмаїл в деталях»

Нарешті для студентів спеціальності  «Туризм» факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності відбулось довгоочікуване, заплановане святкування Дня туризму!

 

16 жовтня студенти факультету разом зі своїми кураторами пройшли новий  квест «Ізмаїл в деталях» на свіжому повітрі.  Ця подія, на жаль, була не така масштабна, як в минулі роки…

Під час мандрівки містом було заплановано перевірити теоретичний рівень знань студентів на практиці. За період навчання в університеті викладаються дисципліни, які безпосередньо пов’язані з історією та туристично-рекреаційним господарством нашої країни, зокрема Одещини та м. Ізмаїла. Для студентів старших курсів це було практичним удосконаленням та перевіркою засвоєного теоретичного матеріалу знань, а для першокурсників – знайомство з містом та влиття у туристичну родину факультету. Щоб зрозуміти як організувати змагання між групами, викладачі кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю заздалегідь  самі пройшли цей квест.

 

Першим кроком було  встановлення  на телефони мобільного додатку –  izi.TRAVEL,  а вже потім учасники перейшли у розділ «Поруч зі мною», де з легкістю знайшли і запустили квест «Ізмаїл в деталях». На мапі мобільного додатку з’явилося місце початку квесту…  Для туристів прогулянка розпочалася з оновленого у 2017 році Пушкінського скверу, паркан якого прикрашає профіль Пушкіна.

 

Все далі і далі на мапі телефонів з’являлися нові об’єкти,  до яких, як орієнтуючись по  компасу, туристи мандрували містом.  Скоріш за все,  це перша група людей, яка проходила у такій кількості  квест по місту Ізмаїлу одночасно. Крім об’єктів цього квесту, під час мандрівки,  викладачі ознайомили  студентів з реальними об’єктами історичної спадщини Ізмаїла. Особливу увагу було  приділено місцям, які відомі ізмаїльчанам, тому що у групах є студенти з інших міст та селищ. За прокладеним  по квесту  маршрутом, викладачі звернули увагу на значущі історичні місця та об’єкти нашого міста, такі як:

⇒ найдовша вулиця міста – проспект Суворова, який поділений  на велику кількість скверів (під час квесту туристи побували у Пушкінському, Свято – Покровському, Грецькому, Шкільному  та Матроському скверах);

⇒ музей імені О.В. Суворова, будівля якого є пам’яткою архітектури 19 століття;

⇒ пішохідна вулиця міста – вулиця Пушкіна;

⇒ міський сад, початок створення якого було закладено ще в 1900 році, який є парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення;

⇒ неоготичний костел нашого міста – Костел Непорочного Зачаття Діви Марії;

⇒ зворушливий пам’ятник жителям Ізмаїла, які загинули під час Афганської війни 1979-1989 рр.;

⇒ найкоротша вулиця міста – вулиця Садова;

⇒ кінний пам’ятник Олександру Васильовичу Суворову;

⇒ міська архітектура, яка доволі різноманітна та відображає усі історичні епохи останніх двохсот сторіч: типові одно- і навіть триповерхові бессарабські будинки, румунська архітектура (військовий госпіталь), сталінські будинки (коли Ізмаїл був обласним центром);

⇒ колишні будівлі управління УДП та нова будівля 90-х років за назвою «Стакан» з її музеєм;

⇒ Ізмаїльський морський торгівельний порт;

⇒ подієвий туризм в м. Ізмаїлі на алеї Дружби народів;

⇒ Леб’яже озеро;

⇒ морський вокзал м. Ізмаїла.

Ці дві години мандрівки промайнули для учасників непомітно…Чудова Бессарабська осінь сприяла отриманню задоволення від історичної, архітектурної та природної спадщини нашого міста. За цікавими розповідями викладачів, студенти не зогледілись,, як відповіли на останнє питання вікторини.

 

За результатами відповідей на питання квесту були визначені переможці: почесне перше місце посіли студенти випускного 4-го курсу; друге місце – студенти 1-го курсу; третє місце – студенти 2-го курсу. Всі учасники заходу отримали грамоти від факультету управління адміністрування та інформаційної діяльності згідно із загально-груповим заліком квесту «Ізмаїл в деталях».

Точки  проходження квесту не зазначаємо, для інтриги проходження його наступними мандрівниками.

З часом можливі моменти удосконалення аналізу  маршруту або доповнення новими деталями, що буде особливо корисним для майбутніх спеціалістів з туризму під час занять в університеті. Вже по закінченню маршруту студенти почали згадувати нові деталі, які будуть включені у нові квести по нашому місту.

 

Викладачі і студенти висловлюють щиру подяку розробникам квесту «Ізмаїл в деталях!» Ця мандрівка запалила у студентів іскру до пізнання рідного краю, оскільки деталі  цього маршруту вражають ….  Цей квест покаже деталі історії нашого міста, які ви не помічали або не знали, але мають велике значення.

 

Радимо містянам і мандрівникам обов’язково пройти цей надзвичайно захоплюючий квест!!!

Євсєєва Д.В., викладач кафедри
управління підприємницькою та туристичною діяльністю