Перший етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в ІДГУ

Вже стало традицією, що у жовтні кожного навчального року проводиться  Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Для молодої генерації України – це шанс заявити про себе, свої таланти, а головне, бути почутими. На цьому конкурсі студенти не лише можуть заявити про себе, виявити свої знання, а й представити різноманітність думок та ідей, адже в Україні зростає молоде покоління, якому не байдужі такі питання національного життя, як національна мова, література, їхня історія і сьогодення.

 

9 жовтня 2020 р. на виконання наказу по ІДГУ №128 від 2 жовтня 2020 р. на факультеті української філології та соціальних наук відбувся перший етап цього конкурсу. Його учасниками стали студенти двох факультетів університету: української філології та соціальних наук, факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності.

Студентам було запропоновано 10 запитань на ерудицію (знання творчості Кобзаря) та творче завдання (написати твір) із виконанням завдань мовознавчого характеру.

 

Із вітальним словом до учасників конкурсу звернувся завідувач кафедри української мови і літератури д. філол. н. А. О. Колесников, який підкреслив, що цей захід через вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка стимулює студентську молодь до вивчення української мови і літератури, він виховує в його учасників почуття гордості за свій народ, любов до рідного краю.

 

Журі конкурсу у складі д. філол. н. А. О. Колесникова, к. філол. н., доц. Соколової А. В., к. філол. н., доц. Делюсто М. С., к. філол. н., к. філол. н., доц. Циганок І.Б., ст. викл. Романюк І. В. відзначило належні знання студентів з літературної творчості Т. Шевченка, фахове знання державної мови та вміння виявляти свої творчі здібності та особистісну позицію.

Переможцями конкурсу стали:

Коваль Євгенія, 441Ф  (1 місце)

Березовська Дарʼя, 24Ф (2 місце)

Самовяну Тетяна, 24Ф (3 місце).

Щиро вітаємо переможців та зичимо успіхів у наступному етапі змагань.

Оргкомітет