Зі святом Всесвітнього дня туризму

Кафедра управління підприємницькою та туристичною діяльністю вітає зі Всесвітнім днем туризму (World Tourism Day) усіх, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись зі щоденної буденної метушні на берег річки, в ліс, в поле або в інші місця, якими так багата наша земля. І, звичайно ж, це свято тих, хто безпосередньо працює у сфері туристичного бізнесу: співробітників туристичних компаній, музейних працівників, керівників і персоналу готельних комплексів – усіх, хто професійно забезпечує повноцінний відпочинок.

 

Туризм, який останнім часом набув широкого розвитку, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжрайонних, міжнародних обмінів та людських контактів. Він не тільки сприяє процвітанню і благополуччю туристичних регіонів, активно підтримує високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники в процесі здійснення своєї поїздки, а й дає величезний заряд бадьорості.

 

Кафедра управління підприємницькою та туристичною діяльністю щороку традиційно відзначає це свято, яке завжди нагадує учасникам приємні спогади.

 

2019 рік запам’ятався проведенням свята на базі відпочинку «Репіда» (с. Матроска) за тематикою «Подорож по морях і океанах». Конкурсна програма заходу була насиченою, містила в собі завдання на командну єдність, на знання особливостей культур різних народів, а також спортивно-розважальні змагання на швидкість, спритність та кмітливість.

 

2020 рік вніс свої корективи. Враховуючи епідеміологічну ситуацію на Бессарабії України, на кафедрі було прийнято спільне рішення зі здобувачами вищої освіти спеціальності 242 Туризм та науково-педагогічним складом приєднатись та взяти активну участь у дистанційному квесті на платформі izi.TRAVEL «Ізмаїл у деталях».

Мобільний квест розроблений громадською організацією «Придунайський центр громадських ініціатив» в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони». Усі бажаючі можуть приєднатись та за допомогою мобільного гіду побувати на екскурсіях у різних кутках світу.

Результати проходження квесту обов’язково представимо до вашої уваги, тому уважно слідкуйте за новинами життя університету. Дуже сподіваємося, що святкування Всесвітнього дня туризму на факультеті управління, адміністрування та інформаційної діяльності для студентів-першокурсників стане подією, яка допоможе їм якнайшвидше адаптуватися до студентського життя та гармонійно увійти у дружню родину  ФУАІД!

 

Щиро бажаємо працівникам індустрії туризму вагомих здобутків, а туристам зі стажем і початківцям – міцного здоров’я, завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні навколишнього світу.

 

Метіль Т.К., в.о. завідувача кафедри
управління підприємницькою та туристичною діяльністю