Державна мова в Південній Бессарабії зміцнилася новими фахівцями!

Незважаючи на складні епідеміологічні умови, в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті державна атестація здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) відбулася на високому рівні. Це стало можливим завдяки наполегливій щоденній праці передусім особисто ректора Ярослава Валерійовича Кічука, злагодженій роботі усього науково-педагогічного персоналу вишу.

 

Під час атестації в університеті не лише було дотримано усіх карантинних вимог (наявність засобів індивідуальної безпеки, санітайзерів, масок,  температурного скринінгу, санітарної обробки приміщень тощо), а й надано студентам та викладачам відповідні технічні можливості, про що подбав спеціальний створений Центр інноваційних технологій (керівник – Віктор Арнаут). На здобувачів чекали затишні, просторі, обладнані за останніми вимогами техніки аудиторії, де вони, попри тривале дистанційне навчання, продемонстрували належний рівень теоретичної та практичної підготовки.

 

Обов’язки голови екзаменаційної комісії виконував директор Інституту української мови НАН України проф. П. Ю. Гриценко. На засіданнях ЕК він постійно звертався до студентів і викладачів зі словами підтримки, зокрема зауважував, що у цих складних умовах вони роблять усе можливе, аби навчання, а найголовніше, українська державна мова, українська культура, українська ментальність як інтегратори нашої держави і на Наддунавʼї набирали на силі, дякував, що студенти свого часу зробили правильний вибір щодо української зорієнтованості освіти, творять навколо себе українськомовне поле, говорять українською мовою,  пізнають її, чим, зрештою, працюють на державу.

 

Студенти давали переконливі відповіді на питання екзаменаційних завдань та комісії, засвідчили належну фахову підготовку, готовність викладати українську мову і літературу в закладах середньої освіти, провадити наукову роботу в галузі українського мовознавства та літературознавства.

 

Шановні випускники-бакалаври, з нетерпінням чекаємо на вас у вересні в магістратурі!!!

Доц. Делюсто М. С.