Студенти педагогічного факультету взяли участь у роботі Методологічного семінару «Інклюзивне навчання у закладах позашкільної освіти»

23 квітня 2020 року 9 студентів магістратури 541П і 542П груп педагогічного факультету взяли активну участь у роботі  Методологічного семінару «Інклюзивне навчання у закладах позашкільної освіти» у форматі On-line трансляції.

 

Семінар було ініційовано Міжнародною асоціацією позашкільної освіти (МАПО) під керівництвом д.п.н., професора Биковської О.В., Інститутом модернізації змісту освіти МОН України та кафедрою позашкільної освіти інженерно-педагогічного факультету НПУ ім. М. Драгоманова.

 

У межах вивчення навчальних дисциплін «Менеджмент інклюзивної школи» та «Сучасні педагогічні технології у позашкільній освіті» (за авторськими програмами професора Білої О.О.), магістранти суттєво поповнили власний методично-інформаційний кластер ресурсами досвідчених спікерів О.Савицької (державного експерта Директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН України) та Н.Цвікової (керівника МАПО Одеського відділення,   заступника директора з навчально-виховної роботи Білгород-Дністровського КЗ «Міський Центр дитячої творчості»). Після завершення інтерактивної дискусії за матеріалами презентацій спікерів, магістри зафіксували у відкритій формі чату свої продуктивні пропозиції та враження.

 

Так, Ганна Ланко, магістрантка 542П групи, яка вже є практикуючим соціальним вихователем у відділенні комплексної реабілітації для інвалідів та дітей-інвалідів (м. Болград), у чаті зазначила: «Пропозиції спікерів з організації та розвитку інклюзії в закладах позашкільної освіти були змістовними та мають актуальну й прикладну значущість для втілення у нашому Центрі. Адже зрозуміло, що фахівці, які сьогодні задіяні в інклюзивну освіту наших вихованців, мають прогресивно «крокувати», знаходячи все більше способів вирішення проблем та вдосконалення навчання для всіх дітей. Чудовий досвід Н.Цвікової та всієї команди Білгород-Дністровського КЗ «Міський Центр дитячої творчості» дозволив нам набути безліч корисної інформації, яка відображає сутність організації  інклюзивного навчання саме в позашкіллі. Відчувається цілеспрямованість і зацікавленість у роботі всього педагогічного колективу. Дякуємо за надання інформаційної підтримки в розширенні спеціальних знань у нашій сфері діяльності, можливості для сертифікації та приєднання до дистанційної комунікації з викладачами університетів і фахівців різних регіонів України».

 

Корисні посилання на онлайн-ресурс методологічного семінару

Іnternational Association of After-School Education IAASE (Міжнародна асоціація позашкільної освіти):  https://www.facebook.com/pou.org.ua

Частина 1 відеолекції: https://www.youtube.com/watch?v=HGNzSHzxrLU&fbclid=IwAR2jM3LFtp0U7ONdr1cSrZgWrqt0nnV_D4gbBSUeVw_CWURLeSsKV9–M6Q

Частина 2 відеолекції:

https://www.youtube.com/watch?v=bVy2kIXVYBs&t=4s&fbclid=IwAR3W7i_R_FqgCB7mqLCrYq3YChlE6QpfsXhnlEojuxt-4xPduZhKwDmHloM

Біла О.О., доктор педагогічних наук, професор