Все залежить від наc самих!

Covid-19… Карантин… Час інновацій та експериментів в українській вищій освіті. Але ж як при цьому почуваються об’єкти цих експериментів – студенти та викладачі Ізмаїльського державного гуманітарного університету?

Страшенно не вистачає живого спілкування. Це свого роду випробування для нас, після якого ми ще більше будемо цінувати один одного, живе спілкування та наше здоров’я.

 

Головний плюс «карантинного» навчання – це те, що можна у будь-яку хвилину спокійно пити чай, бути в домашній одежі та за гарної погоди робити завдання на свіжому повітрі вдома на подвір’ї, що і надихає на продуктивну роботу!

 

Карантин – не канікули для студентів ІДГУ! Навіть під час домашньої ізоляції цьому є підтвердження. Вони активно беруть участь у челенджах, змагаються за призові місця в online-конкурсах та додатково займаються самоосвітою.

Читаючи вислови відомих людей про навчання та роботу, можна погодитись зі словами давньоримського письменника, поета Петронія, який зазначив, що чого б ти не навчався, ти навчаєшся для себе. І дійсно, в житті кожного з нас настають хвилини, коли ти розумієш, що не можливо розв’язати проблему, яка стоїть перед тобою, не удосконалюючи свій освітній рівень.

 

І хоч, на жаль, в аудиторіях нашого університету панує порожнеча, проте студенти з надією в серці і з сумом в очах мріють якнайшвидше повернутися до рідного закладу.

Пам’ятайте, щоб не відбувалося, життя продовжується, а з ним і навчальний процес. Все залежить від нас самих! Всім +36,6!

Ольга Ніколенко, студентка факультету української
філології та соціальних наук