Студенти педагогічного факультету взяли участь у науково-практичній конференції у дистанційному форматі

У рамках оголошеного Всеукраїнського року математики для дітей і учнівської молоді 2 квітня 2020 р. студенти бакалаврату та магістратури педагогічного факультету взяли активну участь у прямій відеотрансляції науково-практичної конференції «Рік математики в Україні. Результативна природничо-математична освіта в початковій школі».

 

Доброю нагодою для приєднання майбутніх фахівців до жвавої дискусії у дистанційному форматі стала можливість одночасно зануритися в коло інтерактивного спілкування з різними досвідчими спеціалістами, які сьогодні опікуються питаннями інноватизації початкової освіти (спікерами О.Коршуновою (ініціатором і методологом проєкту «Я-дослідник», гол. ред. ТОВ «Видавничий дім «Освіта»), Д. Васильєвою (автором адаптованого курсу «Математика» (за сінгапурською методикою) і Н. Гущиною (співавтором навчально-методичних посібників до курсу «Я досліджую світ»); учителями та керівниками закладів загальної середньої освіти, методистами, студентами та викладачами ЗВО).

 

Водночас, у межах вивчення навчальних дисциплін за авторськими програмами професора Білої О.О. («Педагогічні технології в початковій школі» (140 П гр.), «Сучасні педагогічні технології у позашкільній освіті» (541 П)) студенти скористались цінним презентаційним ресурсом спікерів конференції для творчого виконання кластеру індивідуально-дослідних і проектних завдань.

 

Зокрема, вони значно розширили своє уявлення про варіативні шляхи впровадження концептуальних засад НУШ в закладах початкової освіти; специфіку сінгапурської математичної освіти, ознаки її ефективності та умови успішного вправадження інноваційних методів й організаційних форм сінгапурської математичної освіти у закладі початкової та позашкільної освіти; особливості формування в молодших школярів однієї з ключових, науково-природничої компетентності під час викладання навчального курсу «Я досліджую світ» і в контексті їхньої позашкільної природничо-математичної освіти.

 

Під час трансляції студенти 140 П групи (А. Боз, В. Пашкевич, Д.Кожокар, А. Мойсеєва) і 541 П групи (Т.Мітєва К.Горшкова К.Клопот, В.Курпек Н. Минжирян Е. Мельниченко І. Самсонникова, Ю. Гапоченко) також успішно пройшли додаткове опитування за відкритою у чаті експрес-формою та отримали сертифікати учасників конференції.

 

Корисні онлайн-ресурси проекту «Якість освіти»:

Youtub канал “Якості освіти”: https://www.youtube.com/watch?v=uPUHcTq3Csg

ФБ сторінка проекту “Якості освіти”: https://www.facebook.com/yakistosvity/

 

Біла О.О., доктор пед. наук, професор