Запрошуємо до участі в Міжнародній науково-практичній конференції «Усна історія – актуальний напрям сучасного наукового процесу»

Шановні колеги !

Ізмаїльський державний гуманітарний університет
Факультет української філології і соціальних наук  ІДГУ
Кафедра української і всесвітньої історії та культури ІДГУ
Товариство молодих учених, аспірантів та студентів ІДГУ
запрошують Вас до участі

в Міжнародній науково-практичній конференції «Усна історія – актуальний напрям сучасного наукового процесу», яка відбудеться 22 квітня 2020 року (у зв’язку з призупиненням узвичаєного ритму життя оргкомітет прийняв рішення провести конференцію в заочному інтернет-режимі)

  

Мета конференції: дослідити суспільно-політичну роль усної історії як віддзеркалення історичних епох, внесок усноісторичних досліджень у визначення штампів минулого, визначити етичні пріоритети сучасного дослідника, активізувати позицію і академічну відповідальність науковців.

До участі у конференції запрошуються: доктори і кандидати наук, докторанти, аспіранти, магістранти, вчителі, здобувачі закладів вищої освіти України та зарубіжжя.

Форма проведення: заочна.

Офіційні мови конференції: українська, англійська, румунська, французька, німецька, болгарська.

 

Планується робота за напрямами:

1. Усна історія: вітчизняний досвід, перспективні напрями.

2. Радянська епоха в свідченнях очевидців.

3. Особисті трагедії в ракурсі історичних зламів.

4. Усна історія в краєзнавчих студіях.

5. Традиційна і сучасна культура регіональних етносів (за матеріалами польових етнографічних досліджень).

6. Усні джерела у вивченні соціальної антропології.

7. Усна історія в контексті освітнього процесу.

 

Термін подання статей до 21 квітня 2020 р. (включно).

 

До участі у конференції приймаються статті обсягом від 5 до 8 сторінок, набрані у редакторі WORD у вигляді комп’ютерного файлу з розширенням *.doc. Шрифт Times New Roman 14. Міжрядковий інтервал 1,0. Поля з усіх сторін 20 мм. Література подається в алфавітному порядку після основного тексту. Бібліографія оформлюється відповідно до зразка (Див. зразок оформлення статей). Великими літерами через 2 інтервали посередині друкують назву доповіді. Через 1,0 інтервали окремим рядком зазначають ім’я і прізвище автора (-ів), науковий ступінь, вчене звання. Наступний рядок містить назву установи, де працює автор(-и), назву країни (без абревіатур). Через 1,0 інтервали подається текст. Стаття повинна включати: актуальність теми, мету роботи, завдання, що ставились у ході дослідження, результати, висновки, напрямки можливих подальших досліджень (структурні елементи виділяти НЕ ПОТРІБНО). Малюнки виконуються векторною графікою і повинні бути вмонтовані в текст. Посилання в тексті на літературу – підстрочні. Після списку літератури подаються «Відомості про авторів».

 

Матеріали на конференцію приймаються електронною поштою за адресою: nauka_idgu@ukr.net Назви файлів мають бути підписані відповідно до прізвища та ініціалів учасника конференції та дати проведення. Наприклад: Петренко А.В._Заявка.

 

Більш детальну інформацію про конференцію можна отримати за телефонами: 

098-52-64-067  Гончарова Наталія Олександрівна – координатор конференції,

067-86-46-163  Морошан Наталя Володимирівна – координатор конференції,

098-33-97-415  Градинар Ганна Іванівна – технічний координатор конференції.

 

Участь у конференції безкоштовна.

За результатами конференції видається збірник тез конференції у pdf-форматі, який буде розміщено на офіційному сайті університету (http://idgu.edu.ua).