Питання гендерної рівності: погляд ззовні

В Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася панельна дискусія між студентами ІДГУ, представниками громадськості, військовослужбовцями Національної гвардії України і студентами Ізмаїльського медичного училища, предметом якої стали питання гендерної рівності в сучасному українському суспільстві.

 

Представники військової частини №3058 Національної гвардії України на чолі з офіцером організації дозвілля Ольгою Соколюк-Вавілкіною  розповіли , як служать жінки-військовослужбовці в НГУ, а також поговорили про особливості української політики та бізнесу.

 

Головний редактор інформаційного медіа-ресурсу «The Izmail Times» Юрій Берлінський, у свою чергу, підготував інформацію про гендерні стереотипи в житті ізмаїльчан та запропонував розібрати маніфест фемінізму 2020 р.  від журналу «Girls! Girls! Girls!» «Be a lady they said». Крім того, було запропоновано альтернативний погляд на стереотипи з точки зору поведінки «справжнього чоловіка», в якому присутнім допоміг фрагмент блогу журналіста Страна.ua Олесі Медведєвої.

 

Учасники заходу обмінялися поглядами: дівчата – про те, що обмежує їх погляди; хлопці – про стереотипи, які висуваються до них.⠀

 

При цьому, військовослужбовці НГУ на прикладі служби в Національній гвардії розвінчали міфи про «чоловічі професії», пояснюючи тим, що всі ми в першу чергу люди, а, значить, спільного у нас більше, ніж відмінностей. Так навіщо ж нав’язувати один одному обов’язки та вимоги, які ніхто не хотів би виконувати на місці іншого?

 

По завершенні  зустрічі учасники зробили загальне фото, а військовослужбовці Національної гвардії України та представники громадськості отримали іменні подяки від професора,  ректора ІДГУ Ярослава Кічука.

Світлана Кравченко, директор Центру  громадянської освіти ІДГУ