«Измаил. Дела давно минувших дней» в ІДГУ

27 лютого в конференц-залі Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбулася презентація книги відомого ізмаїльського журналіста, історика, краєзнавця, політолога й аналітика Ігоря Огнєва «Измаил. Дела давно минувших дней».
Захід відвідали  студенти та викладачі ІДГУ, учні ДПТНЗ «ІВПУ» й вихованці ІВМЛ.

 

Книга Ігоря Миколайовича «Измаил. Дела давно минувших дней» є науковою працею, результатом багаторічної роботи з документами КУ «Ізмаїльський архів», науковими та літературними джерелами, публікаціями преси часів Російської імперії.
Під час презентації  автор ознайомив присутніх з основними моментами  збірки, яка присвячена царському періоду Ізмаїла кінця XIX – початку XX століття та відомим історичним особистостям, які побували в столиці Придунайського краю в різні часи.

 

Це своєрідне продовження іншої книги І. М. Огнєва – «Измаил. Имена на все времена», що заснована на архівних даних і краєзнавчих дослідженнях, на документальних фотографіях, спогадах очевидців та містить порівняльний аналіз і цікавий власний погляд автора. Книга вийшла у світ у 2017 році.

 

Автор багато років по крихтах збирав інформацію, узагальнив і систематизував її. Це важка робота, але вона необхідна як дорослому, так і молодому поколінню.

 

Книга «Измаил. Дела давно минувших дней” містить велику кількість фотографій старого міста. Окрім того, вона надрукована київською друкарнею “Рема-Принт” у кількості 300 примірників.

 

Обкладинку видання прикрашає один з улюблених автором знімків – фото вулиці Олександрівської. Це частина нинішнього проспекту Суворова, що простягається від Свято-Покровського кафедрального собору до морвокзалу.

 

Автор та всі присутні висловили надію, що видання заповнить вакуум, який створився у результаті недостатнього вивчення історії нашого міста.

Ігор Миколайович люб’язно подарував Центру громадянської освіти та бібліотеці ІДГУ свої видання та висловив надію на подальшу співпрацю.

 

Адміністрація ІДГУ висловила подяку Ігору Огнєву та нагородила автора грамотою за збереження історико-культурної спадщини рідного краю і поширення інформації серед студентської молоді українського Подунав’я.

 Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ