До уваги педагогічних працівників регіону!

У зв’язку з численними зверненнями педагогічних працівників регіону з приводу можливості проходження курсів підвищення кваліфікації в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті ректорат ІДГУ повідомляє, що:

 

1) Центр неперервної освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету як його структурний підрозділ здійснює освітню діяльність з підвищення кваліфікації педагогічних працівників на основі п. 2 ст. 59 Закону України «Про освіту», згідно з яким педагогічні працівники мають право підвищувати кваліфікацію в закладах освіти, що провадять освітню діяльність за акредитованими освітніми програмами. Результати підвищення кваліфікації у таких закладах освіти не потребують окремого визнання і підтвердження (див. також п. 24 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»: «Результати підвищення кваліфікації у суб’єктів підвищення кваліфікації, що провадять освітню діяльність за акредитованою освітньою програмою, не потребують окремого визнання чи підтвердження»);

 

2) Центр неперервної освіти ІДГУ відповідно до п. 13 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» за результатами проходження кваліфікації педагогічним працівником видає документ (свідоцтво) про підвищення кваліфікації, технічний опис, дизайн, спосіб виготовлення, порядок видачі та обліку якого визначається Ізмаїльським державним гуманітарним університетом. У документі про підвищення кваліфікації зазначено: повне найменування суб’єкта підвищення кваліфікації (Центр неперервної освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету), тему, обсяг (тривалість) підвищення кваліфікації у годинах та кредитах ЄКТС, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка підвищила кваліфікацію, опис досягнутих результатів навчання; дату видачі та обліковий запис документа; найменування посади, прізвище, ініціали особи, яка підписала документ (ректор ІДГУ), та її підпис (зразок розміщено на сайті);

 

3) перелік виданих документів про підвищення кваліфікації оприлюднюється на веб-сторінці Центру неперервної освіти веб-сайта ІДГУ (http://idgu.edu.ua/center-for-continuing-education) упродовж 15 календарних днів після їх видачі.

 

Лист Ізмаїльського державного гуманітарного університету №1-4/118 від 26.02.2020 (роз’яснення з приводу можливості проходження курсів підвищення кваліфікації в ІДГУ)