«Воїни світла у моєму серці»

Людина завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб вона не залишилася марною. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань.

Цього року вже шоста річниця жорстоких зіткнень в Києві 18-20 лютого,   кульмінацією яких став розстріл беззбройних активістів Євромайдану на вулиці Інститутській. Внаслідок цих подій загинуло понад 100 людей, більше тисячі отримали поранення. Кілька десятків людей пропали безвісти. 

 

Для віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси та європейський вибір нашої держави, Центр громадянської освіти ІДГУ підготував та провів патріотичний  дайджест  «Воїни світла у моєму серці».

 

На захід були запрошені  нацгвардійці  військової частини 3058 м. Ізмаїл: офіцер з організації дозвілля Ольга Соколюк-Вавілкіна, солдати строкової служби Деніс Пішковський, Михайло Меньшенін, Олексій Волкотруб, Ростислав Андрейченко і бібліотекар Ольга Лавренко.

 

Військовослужбовці розповіли про  героїв, які загинули  у перші місяці революції.

 

До вшанування  Дня Героїв Небесної Сотні долучились студенти І курсу  факультету  української філології та суспільних наук ІДГУ(викладач Альона Акчебаш) та І курсу Ізмаїльського медичного училища.

 

Також було  презентовано книги, до яких увійшли  спогади самих учасників Євромайдану та їх родичів.

 

Ольга Соколюк-Вавілкіна  прочитала свій вірш про події цих  часів.

 

Майбутній історик Ольга Ніколенко поділилася своїми почуттями про подвиг Героїв Небесної Сотні. Її двоюрідний брат теж загинув  за свободу та  волю України.

 

Головний редактор медіа-ресурсу  The Izmail Times  Юрій Берлінський  поділився інформацією про здобутки  та втрати під час  Революції гідності.

 

До Дня Героїв Небесної Сотні була розгорнута  фотовиставка,  яка розповідає про буремні часи 2014 року.

 

Адміністрація ІДГУ висловила  подяку  учасникам заходу і  нагородила грамотами за громадянську позицію, виховання студентської молоді в дусі патріотизму та участь у заході з вшанування подвигу учасників  Революції гідності і  увічнення  пам’яті  Героїв Небесної Сотні.

 

Ми пам’ятаємо… Ми не забули.

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти