Safer Internet Day

11 лютого 2020 року у світі відзначають День безпечного Інтернету (Safer Internet Day).

З нагоди Safer Internet Day Центр громадянської освіти ІДГУ організував та провів кейс-стаді «Разом для найкращого Інтернету». Під таким гаслом в Україні висловили свою офіційну підтримку понад 1300 організацій, закладів освіти та бібліотек.

 

Захід проведено з метою долучення до співпраці молоді, яка відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету, розвитку логіки та критичного мислення суспільства, підвищення рівня знань про безпечне застосування інтернет-технологій та дослідження позитивних і негативних його наслідків.

 

Модератором заходу був Юрій Берлінський, головний редактор медіаресурсу The Izmail Times. Він розповів студентам, що День безпечного Інтернету було запроваджено мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

 

Здобувачі ІДГУ та вихованці військово-морського ліцею прослухали інформацію, про те, якими ресурсами можна користуватися для захисту своїх персональних даних в мережі, як оцінити інформацію в Інтернеті та  дізнатися про її достовірність.

 

Головний редактор The Izmail Times наголосив, що кожен з нас несе відповідальність за створення позитивного різноманіття онлайн. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн та підвищити рівень освіченості з питань безпеки.

Адміністрація університету висловлює подяку Юрію Берлінському за просвітницьку діяльність, спрямовану на підвищення рівня інформаційної культури та освіченості студентської молоді.

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ