«Правознавчий клондайк» триває…

12 грудня згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 року № 1149/2008 в рамках Всеукраїнського тижня права та згідно з Договором про співпрацю між Ізмаїльським державним гуманітарним університетом та Ізмаїльським вищим професійним училищем, враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, Центром громадянської освіти ІДГУ проведено квест-гру «Правознавчий клондайк».

 

Метою гри є популяризація правових знань серед учнівської молоді, її виховання в дусі загальнолюдських демократичних цінностей, створення умов для реалізації та розвитку науково-дослідницьких, творчих здібностей учнів, прищеплення їм навичок критичного мислення, роботи в колективі, вміння формувати та відстоювати власну думку.
З правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Право, закони супроводжують людину все її життя.

В змаганнях брали участь 2 команди: ММ-182 і ММ -191, учні І і ІІ курсів.

Привітала учасників гри Феміда правосуддя, яка нагадала учням про історію Міжнародного дня прав людини.

 

Учасники з упевненістю рушили в бій. Зазначимо, що завдання квесту мали чітке тематичне спрямування, адже висвітлювали проблематику реалізації права на самоідентичність та самовизначення, право на здоровий спосіб життя. Окрім цього, учасникам були запропоновані на обговорення теми, пов’язані з порушенням прав людини в галузях конституційного, трудового та цивільного права. Команди вели полеміку щодо найактуальніших у правовій сфері питань, пропонували свої варіанти практичного розв’язання проблемних питань на станціях «Правознавець», «Юридичний футбол», «Дешифрувальник», «Юридично – математичне рівняння», «Літературний герой», «Право на найцінніше» та інш.

 

Зосереджені обличчя, розумні погляди, неординарне мислення – усе це про них, молоду еліту України. Кращі результати у квесті показала команда «Еліта». Своїм неординарним мисленням відзначилися учні команди «Ерудит». Високі результати учнів засвідчили, що в ДПТНЗ ІВПУ ведеться належна й цілеспрямована правова освіта.

 

На основі рішення викладача-правоведа за перемогу нагороджені команди:

Грамота за І місце — команда «Еліта», капітан А. Форонов;
Грамота за ІІ місце— команда «Ерудит», капітан О. Чернієнко.

 

Загалом квест справив хороше враження, об’єднавши нову когорту майбутніх фахівців та виявивши найбільш підготовлених і активних учасників. Без сумніву, в майбутньому будемо бачити їх імена серед достойних громадян України.

Такі турніри є скарбницею молодих талантів. Перемогли найсильніші!

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ