Студенти ІДГУ відвідали Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

10 грудня в Україні – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Цього дня центри та бюро правової допомоги готові до відвертої розмови з кожним.

 

Саме з цієї нагоди, у цей день студенти І курсу, 16 групи, спеціальності 081 Право, факультету української філології та соціальних наук, Ізмаїльського державного гуманітарного університету разом із куратором Метіль А.С. відвідали Ізмаїльський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Студентів привітно зустріли та провели екскурсію Романова Валерія Романівна юрист-консультант та Каплієнко Анастасія Іванівна головний спеціаліст відділу правопросвітництва та безоплатної правової допомоги. Вони детально розповіли і навіть показали як проходять консультації з різноманітних юридичних питань.

 

Центр є справжньою панацеєю для малозабезпечених громадян, ветеранів війни, пенсіонерів та осіб, постраждалих від насильства.

Право на безоплатну правову допомогу гарантована Конституцією України можливість для кожного отримати безоплатну первинну правову допомогу.

 

В центрі розглядаються такі юридичні послуги:

– надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань;

– складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуальних);

– надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

 

Студенти відзначили високий рівень кваліфікації працівників обґрунтовані пояснення, точні відповіді та швидке реагування, а також доброзичливість та привітність персоналу.

Щиро дякуємо співробітникам центру за надану можливість ще більше наблизити студентів до реалій професії юриста. Впевнені, що цей захід запам’ятається студентам та зацікавить їх у майбутній практичній реалізації юридичних знань.

Метіль А.С., канд.юр.наук,
Лапановська Анастасія, студентка І курсу, 16 групи

спеціальності 081 Право