ІДГУ розпочав участь у міжнародному проєкті «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ ст.»

Ізмаїльській державний гуманітарний університет став одним із учасників міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ ст.», що реалізується Університетом імені Т.Ґ. Масарика (м. Брно, Чеська Республіка) за підтримки Чеської агенції розвитку. Проєкт розрахований на три роки та спрямований на розвиток освітньої, наукової та міжнародної діяльності викладачів та студентів педагогічних спеціальностей. Загалом, в проєкті бере участь 20 закладів вищої освіти зі всієї України.

 

Перший етап проєкту відбувся 18-23 листопада на базі кафедри соціальної педагогіки Університету імені Т.Ґ. Масарика, участь в якому взяв начальник навчально-методичного відділу, доцент кафедри української і всесвітньої історії та культури Віктор Дроздов. Презентація результатів участі в проєкті була представлена 2 грудня на засіданні Ради з якості вищої освіти.

 

Програма першого етапу проєкту включала низку зустрічей, під час яких обговорювалися питання сучасних умов та особливостей підготовки вчителів, інтернаціоналізації освіти, проєктної діяльності та інклюзивної освіти. Крім цього, представники закладів освіти взяли участь у конференції «Енвайронментальні виміри педагогічних професій», присвяченій питанням екологічного виховання. Керівник проєкту  – завідувачка кафедри соціальної педагогіки Ленка Гулова – наголосила на необхідності посилення співпраці між українськими та чеськими дослідниками й педагогами для вирішення спільних проблем підготовки вчителів в умовах зміни парадигми освіти у ХХІ ст.

 

Наступний етап проєкту буде присвячено підтримці молодих науковців університетів, під час якого планується також проведення спільної конференції українських і чеських аспірантів та оголошення конкурсу мініпроєктів, за результатами якого молоді дослідники зможуть отримати міні-гранти для публікації спільних статей.

Віктор Дроздов,
начальник навчально-методичного відділу