Результати усноісторичних досліджень студентів ІДГУ представлені на конференції

Студентські наукові конференції в ІДГУ – це завжди надзвичайно цікаве, пізнавальне і зворушливе дійство. Адже саме на таких заходах наша талановита молодь презентує результати своїх наукових пошуків. Не стала виключенням і V Всеукраїнська науково-практична конференція «Науковий пошук студентів ХХІ ст.: сучасні проблеми та тенденції розвитку гуманітарних і соціально-економічних наук», яка відбулась 14 листопада 2019 р.

 

У секції «Усна історія» було представлено 13 виступів, у котрих були висвітлені різноманітні аспекти усноісторичних досліджень. Варто зауважити чималу кількість доповідей студентів, які навчаються на неісторичних спеціальностях. Науковці-початківці продемонстрували щиру зацікавленість та гідний рівень дослідницьких пошуків. Свої розповіді студенти доповнили якісними та змістовними презентаціями.

 

На конференції було заслухано доповіді на теми: «Процес розкуркулення і колективізації в українських селах Південної Бессарабії (на матеріалах усноісторичних досліджень сіл Кислиці та Першотравневого)» (Кравченко Х.), «Етнофольклорна специфіка в контексті усноісторичних досліджень» (Кулагін Е.), «Висвітлення подій 1946-1947 рр. на сторінках газети «Сталінець» (Маламен Т.), «Розвиток протестантизму під час Другої світової війни в с. Василівка» (Мірчева І.), «Друга світова війна у спогадах мешканців Південної Бессарабії» (Міщенко В.), «Повсякденне сільське життя в умовах голоду 1946-1947 рр.» (на прикладі с. Долинське Ренійського р-ону)» (Попова В.), «Село Муравлівка у часи Другої світової війни і голоду 1946-1947 рр.» (Сілакова Ю.), «Події Другої світової війни і голоду 1946-1947 рр. у розповідях мешканців м. Ізмаїл» (Славова Ю.), «Спогади кілійців-очевидців про Другу світову війну та голод 1946-1947 рр.» (Стахі А.), «Спогади мешканців с. Саф’яни про голод 1932-1933 рр.» (Тарасенко В.), «Друга світова війна і голод 1946-1947 рр. у с. Старокозаче Білгород-Дністровського району» (Халюк Р.), «Проект «Країна до сьомого коліна» як результат реалізації роботи наукового гуртка «Методика навчання історії: інноваційні моделі» (Хрустальов О., Лисенко А.), «Прихована історія: голод 1946-1947 рр. у с. Утконосівка Ізмаїльського району» (Чепой О.).

 

Родзинкою наукового заходу став музичний виступ студентки ФУАІД А. Лисенко, яка подарувала присутнім зворушливу пісню.

 

Призові місця розподілилися наступним чином: І місце – Попова В., ІІІ к., ФУФСН; ІІ місце – Сілакова Ю., І к., ПФ; ІІІ місце – Чепой О., І к., ПФ.

доц. Н. Гончарова, доц. Н. Морошан,
модератори секції «Усна історія»