Міжнародні контакти

В Ізмаїльському державному гуманітарному університеті міжнародна діяльність  втілюється у міжнародній співпраці з  університетами Європи.

11 листопада 2019 року в університеті  відбулась зустріч керівництва закладу з представниками Міністерства освіти і науки Республіки Болгарія паном Л. Маноловим, Асоціації болгар у світі паном С. Стоіловим та менеджером Балканського технологічного центру паном Т. Добревим. Ізмаїльський державний гуманітарний університет представляли перший проректор  ІДГУ доц. Кольцун Н.М. та проректор ІДГУ проф. Циганенко Л.Ф.

 

Під час перемовин були обговорені питання підтримки освітніх ініціатив та можливостей використання матеріальної бази болгарських  державних і приватних  інституцій для  навчання та відпочинку  українських студентів. Спільна діяльність зазначених організацій і університету  щодо  налагодження тісної співпраці націлена на надання  якісних освітніх послуг здобувачам вищої освіти з урахуванням європейських стандартів, і як результат – отримання, крім українського диплому державного зразка, також і диплому європейського зразка одного з болгарських вишів.

 

Під час спілкування було зазначено, що розвиток українсько-болгарського співробітництва стане поштовхом для  відкриття на базі ІДГУ болгарського культурного центру, як інституції, яка акумулюватиме  культурно-просвітницькі та освітні ініціативи й буде використана для  втілення запланованих заходів в життя.

 

На зустрічі з деканом факультету іноземних мов доц. Шавловською Т.С. та представниками професорсько-викладацького складу факультету  проф. Шевчук Т.С., викл. Берестецькою О.П. було обговорено питання співпраці щодо  видання «болгарського» блоку поезії сучасних бессарабських митців, який є складовою  антології поезії, що вийде з друку в рамках проекту «Регіональна література і живопис етнічних груп Українського Придунав’я як засіб формування колективної ідентичності локального соціуму».

О. Берестецька, викладач кафедри загального мовознавства, слов’янських мов та світової літератури