Правила безпеки на дорозі як ключовий елемент реалізації права на життя в умовах сучасного міста

12 листопада до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху та в межах інформаційної кампанії «Безпечні дороги» для студентів Ізмаїльського державного гуманітарного університету Центром громадянської освіти ІДГУ організовано інтерактивну бесіду «Правила безпеки на дорозі як ключовий елемент реалізації права на життя в умовах сучасного міста».
Мета: акцентувати увагу на вихованні дорожньої культури серед усіх учасників руху, донести до свідомості молоді, що безпека залежить від кожного з нас.

 

Інформаційно-просвітницька робота серед молоді направлена на формування моделі безпечної поведінки та позитивного ставлення до вимог безпеки учасників дорожнього руху, на вироблення культури управління транспортними засобами, розширення інформації про причини небезпечних ситуацій на дорогах задля поглиблення знань з правил дорожнього руху.

 

На захід був запрошений капрал Національної поліції України в Одеській області Іван Бочковарь.   Студенти дізналися, чому так важливо бути свідомими пішоходами, дотримуватися правил дорожнього руху, про важливість використання дитячого автомобільного крісла та інш. Іван Бочковарь зауважив, що зміни правосвідомості громадян збережуть життя людини.

 

Просвітницька робота та інтеграція в навчальний процес основних засад з безпеки дорожнього руху є дуже важливою. В Україні дуже низькі показники безпеки на дорогах. Тому надзвичайно важливо проводити роз’яснювальну роботу, профілактичні заходи, особливо для молоді.

 

Звертаючись до студентів, представник поліції закликав завжди дотримуватися правил дорожнього руху та показувати приклад іншим учасникам, адже життя людини має дуже велику цінність, а безпека на дорозі – це і є, насамперед, безпека життя!

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ