Україна та Туреччина: плідне співробітництво в галузі освіти

У рамках міжнародної співпраці Стамбульського фонду науки і культури з Ізмаїльським державним гуманітарним університетом, протягом 5-6 листопада 2019 р. було проведено низку робочих зустрічей щодо розвитку співробітництва у галузі освіти, науки і культури.

 

Заходи були організовані на найвищому рівні за участю директора Стамбульського фонду науки і культури Саїда Юджи, ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету Ярослава Кічука та ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Віктора Коцура.

 

Турецькими партнерами були презентовані багаторічні надбання Стамбульського Фонду науки і культури, визначено подальші напрями українсько-турецької співпраці.

 

Ректор Ізмаїльського державного гуманітарного університету  професор Ярослав Кічук розповів про історію м. Ізмаїл, презентував основні напрями діяльності ІДГУ, його значний науковий потенціал, насамперед, у дослідженні історії України та Туреччини, наголосив на особливому значенні співпраці зі Стамбульським фондом науки і культури.

 

Під час зустрічі між університетами та фондом було підписано двосторонні угоди про співпрацю щодо майбутніх міжнародних проектів, метою яких буде пропагування загальнолюдських цінностей.

У рамках українсько-турецького співробітництва Ізмаїльським державним гуманітарним університетом та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбулося підписання угод щодо поглиблення співпраці з Ускюдарським університетом (Стамбул, Туреччина).

 

Слід зазначити, що робоча зустріч проходила за підтримки Генерального консульства України в Стамбулі, а до міжнаціонального полілогу долучилася український консул Катерина Пасинчук.

М. Каплієнко, директор відділу міжнародного співробітництва
та розвитку інфраструктури