І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в ІДГУ

У межах заходів з нагоди Дня української писемності та мови, з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, популяризації серед молоді, колектив кафедри української мови і літератури традиційно організував і провів в університеті І етап XХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Цьогоріч учасниками лінгвістичного змагання стало 43 особи, з-поміж яких студенти факультету української філології та соціальних наук, факультету іноземних мов і педагогічного факультету.

 

З вітальним словом до учасників звернувся декан факультету української філології та соціальних наук к. і. н., доц. Татаринов І. Є., який  наголосив на важливості знання української мови для навчання у виші та подальшої професійної діяльності. У своєму виступі завідувач кафедри  української мови і літератури д. філол. н. Колесников А. О. відзначив особливу роль української мови як засобу міжнаціонального спілкування в полімовному й полідіалектному межиріччі Дністра і Дунаю. 

 

Конкурсні роботи оцінювало авторитетне журі у складі: завідувач кафедри української мови і літератури д. філол. н. Колесников А. О., к. філол. н., доц. Топчий Л. М. (модератор заходу), к. філол. н., доц. Делюсто М. С., к. філол. н., ст. викл. Романюк І. В.

 

Переможцями першого етапу стали:

I місце – Зінов’єва Юлія (факультет іноземних мов, І курс, 12 група);

II місце – Звєздіна Катерина (факультет іноземних мов, І курс, 12 група);

III місце – Іваненко Олена (педагогічний факультет, ІІ курс, 264 група).

 

Щиро вітаємо переможців та зичимо успіхів у наступному етапі змагань. Нагадуємо, що переможцям останнього етапу Конкурсу в м. Києві призначатимуться стипендії Президента України.

Оргкомітет