Перший етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в ІДГУ

10 жовтня 2019 р. на факультеті української філології та соціальних наук відбувся перший етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який щороку проводиться по всій Україні.

Учасниками конкурсу стали кращі студенти трьох факультетів університету: української філології та соціальних наук, педагогічного та іноземних мов. Загалом участь в конкурсі взяли 28 студентів, що є свідченням інтересу до художнього спадку Кобзаря, поваги до державної мови і традицій свого народу.

 

Із вітальним словом до учасників конкурсу звернувся декан факультету української філології та соціальних наук, к. іст. н. І. Є. Татаринов, який наголосив на ролі Т. Шевченка у формуванні української нації, її самосвідомості, адже феномен Шевченка відбиває не лише національну природу, світосприйняття, минуле, а й надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. І. Є. Татаринов побажав усім учасникам конкурсу творчого натхнення, розуміння глибини і краси художнього слова.

 

Завідувач кафедри української мови і літератури, д. філол. н., проф. А. О. Колесников підкреслив, що даний захід піднімає престиж української мови та літератури, виховує в його учасників почуття гордості за свій народ, любов до рідного краю, пошанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Шевченка.

 

Журі конкурсу у складі к. філол. н., доц. Циганок І.Б., к. філол. н., доц. Соколової А. В. та к. філол. н., доц. Делюсто М. С. відзначило належні знання студентів з літературної творчості Т. Шевченка, фахове знання державної мови та вміння виявляти свої творчі здібності та особистісну позицію.

Переможцями конкурсу стали:

Бурова Діана, 12 гр. (1 місце).

Міщенко Віолетта, 14 гр. (2 місце).

Зінов’єва Юлія, 12 гр. (3 місце).

 

Щиро вітаємо переможців та зичимо творчих успіхів у наступному етапі змагань.

доц. А. В. Соколова