Круглий стіл на тему: «Психологія здоров’я»

10 жовтня 2019 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся круглий стіл на тему «Психологія здоров’я», присвячений Міжнародному дню психічного здоров’я.

Метою круглого столу було привернути увагу до проблеми охорони психічного здоров’я, вивчити перспективи розв’язання конкретних питань охорони психічного здоров’я у мультидисциплінарних та мультикультурних аспектах.

Організатором заходу виступила кафедра загальної та практичної психології.

 

На початку з привітальним словом виступив декан факультету української філології та соціальних наук Татаринов І.Є. та вручив почесні грамоти за вагомий вклад у науку та імідж університету найактивнішим студентам-психологам: Сопчуку А., Денисовій Я., Македонській Л., Волочай Д. та Брусановській В.  Надалі виступили  заступник декана Прокоф’єва Л.О. та гість заходу, декан факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності Воробйов Я.А.

У роботі круглого столу взяли участь студенти та викладачі ІДГУ.

 

Під керівництвом викладачів кафедри загальної та практичної психології  студенти підготували доповіді на такі актуальні теми: Денисова Я. «Психічне здоров’я населення України: стан, проблеми та шляхи вирішення», Мітакі К. «Проблеми психосоматики»,  науковий керівник: Прокофʼєва Л.О.; Русева К. «Психологічні аспекти формування здорового способу життя», науковий керівник: Пономарьова В. Л.;  Лисенко А. «Гумор і здоров’я»,  науковий керівник: Ільїн О. І.; Ніколаєв Д. «Позитивне мислення особистості та його роль у зміцненні психологічного здоров’я (психологічна установка за В.Джеймсом», науковий керівник: Кічук А.В.; Кутова А. «Шляхи збереження психічного здоров’я учнів» науковий керівник: Васильєва О. А.; Сопчук А. «Психічне здоров’я як фактор реалізації творчого потенціалу», науковий керівник: Мазоха І. С.; Древаль В. «Психологічне здоров’я людини та позитивний емоційний стан», науковий керівник: Жоха С. П.;  Анісімова Є. «Захисні механізми та їх ефективне використання для забезпечення психологічного здоров’я», науковий керівник: Жембровська В. М.; Петкова С. «Як і чому самотність у шлюбі впливає на психічне здоров’я людини», науковий керівник: Радкіна В. Ф.; Брусановська В. «Психосоматичні порушення та їх причини»,  науковий керівник: Проданова О. М.; Топали О. «Інтернет-залежність: ознаки і шляхи ії подолання», науковий керівник: Запорожченко О. В.; Дюкарева К. «Соціально-психологічні проблеми, що виникають під час екологічних катастроф», науковий керівник: Садова С. О. та інші.

Дуже інформативним та корисним для присутніх був виступ викладача кафедри загальної та практичної психології Жохи С.П.

По закінченні заходу всі учасники отримали сертифікати.

Проданова О.М., викладач кафедри загальної та
практичної психології