День юриста в ІДГУ

Щорічно, 8 жовтня, всі юристи, правознавці та особи, які обрали пріоритетом служіння справедливості, законності та верховенству права, відзначають Всеукраїнський день юриста.

В цьому році з нагоди цього свята в стінах Ізмаїльського державного гуманітарного університету вперше було проведено круглий стіл на тему: «Актуальні питання становлення та розвитку України як правової держави сучасності», модератором якого стали к.ю.н., доцент кафедри української і всесвітньої історії та культури Метіль А.С. та студентка ІІ курсу спеціальності 081 Право – Решетникова Марина. У заході брали участь студенти  та викладачі університету.

 

Захід розпочався із привітального слова ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету, професора Кічука Я.В., який зазначив про пріоритетність розвитку правових відносин університету та виокремив найважливіші напрямки розвитку цієї сфери та науки. Наступним привітав учасників та гостей, декан факультету української філології та соціальних наук – к.і.н., доцент Татаринов І.Є.

У ході заходу були висвітлені такі актуальні питання, як: насильство в сім’ї; злочинність неповнолітніх; еволюція прав жінок; правове виховання; неформальна освіта; академічна доброчесність; торгівля людьми та інші не менш актуальні проблеми сучасності.

Доповіді були цікавими та змістовними, в результаті чого виникли жваві дискусії з певних питань.

Наприкінці заходу учасники були відзначені сертифікатами.

к.ю.н., доцент кафедри української і
всесвітньої історії та культури Метіль А.С.