Сучасний погляд на національно-патріотичне виховання молоді

10 жовтня в рамках святкування Дня захисника України, Дня українського козацтва та реалізації заходів з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді Центр громадянської освіти ІДГУ провів в Ізмаїльському військово-морському ліцеї онлайн-гру «Україна звитяжна».

Інтелектуальний турнір “Україна звитяжна” – це сучасна пізнавальна гра про військову героїку України від княжих часів до наших днів, яка використовується в освітньому процесі для збагачення знань про рідну країну за допомогою яскравих інтерактивних розробок.

Гра, в дусі військової кампанії, активує уміння учасників будувати стратегію, обирати тактику, працювати як в команді, так і індивідуально.

 

На учасників чекали різнопланові запитання і завдання, захоплюючі пізнавальні матеріали, динамічна атмосфера інтелектуального змагання в аурі справжньої любові до України.

Інтелектуальний турнір складався з 3 турів: «Стратегія й тактика» (відкриті запитання), «Інтелектуальна перестрілка» (запитання з вибором правильної відповіді), «Капітанський штурвал» (завдання для капітанів команд).

Цікаві факти про видатних українських полководців, діяльність військових формувань, зброю, визначні та маловідомі битви на українських землях спонукали ліцеїстів задуматись, яку ціну віддали українці задля незалежності України, а у світлі сьогоднішніх подій – поважати захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України.

 

У напруженій боротьбі визначилися найсильніші – команда «Еліта» (капітан Римбу Денис).
Виховання національних почуттів і патріотизму за допомогою відповідних заходів, святкування визначних дат, популяризації національних символів, участі в різноманітних громадських акціях є одним з основних засобів згуртування української нації.
Головним фактором процвітання нашої держави є свідома, патріотично налаштована молодь, частина якої щороку поповнює лави науково-педагогічних працівників, державних службовців, військових та ін. І саме нова українська генерація буде змінювати і вдосконалювати суспільне життя і розбудовувати соборну Україну.

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ