Виставка живопису та мистецтвознавчих досліджень до міжнародного Дня художника

9 жовтня у виставкових залах Ізмаїльського воєнно-історичного музею імені О.В. Суворова було відкрито виставку живопису «Осіння палітра», приурочену до міжнародного Дня художника, який традиційно відзначається у другу неділю жовтня. Виставку відкрили директор закладу Лариса Гончаренко та голова Ізмаїльської міської організації НСХУ Олександр Кара. На виставці, яка діє з 09.10 по 31.10.2019,  представлені роботи Єлени Андреєвої-Сичової, Катерини Лемешевої, Злати Шишман, Наталії Фуфаєвої, Олександра Кари, Володимира Дудника, Павла Македонського, Сергія Ушакова й інших ізмаїльських майстрів пензля.

 

Оприлюднення результатів наукової роботи та їх впровадження у науково-просвітницьку діяльність регіональних закладів культури є однією з важливих і необхідних умов виконання НДР. Так, в рамках реалізації проекту «Регіональна література і живопис», проф. Тетяна Шевчук презентувала виставку альбомів живопису членів ІМО НСХУ та опублікованих в Україні та Румунії своїх мистецтвознавчих досліджень. Серед них: україно- та англомовні довідники членів Ізмаїльської міської організації НСХУ (англом. 2016 – у співавторстві з О. Колмиковою та О. Карою; укр. 2018 у співав. з О. Колояновою, О. Карою); статті в енциклопедичних виданнях («Вони змінили історію», 2019; «Сонети Дунаю», 2019); розділ «Культурний код сучасного образотворчого мистецтва Буджака / Codul cultural de Artă Modernă în Bugeac» в колективній монографії за ред. проф. Циганенко Л.Ф. «Історія і цивілізація Нижнього Дунаю / Istorie şi civilizatie de-a lungul Dunarii de Jos» (Браїла, 2018); наукові студії «Духовний континуум творчості Івана Шишмана» (Галац, 2019),  «Народна педагогіка Буджака в графіці В. Афанасьєва» (Ізмаїл, 2017) тощо.Подарунком у фонди музею імені О.В. Суворова стала колективна монографія «Культурний простір бессарабських болгар» (2018). У кінці доповіді було також презентовано новостворений сайт Ізмаїльської міської організації НСХУ (https://imonuau.wixsite.com/izmail-art).

 

Прийняття результатів наукових досліджень у наукову роботу регіональних структур фіксується актом впровадження і є важливим складником ефективної роботи кафедр закладів вищої освіти. Захід отримав висвітлення у репортажі місцевого телебачення та кореспондента ВД «Кур’єр» Ігоря Огнєва  (http://www.izmail.es/article/41722).

 

Приємним подарунком до Дня художника став вступ нових членів в Ізмаїльську міську організацію НСХУ: директора ОЦЕВ Ірини Федорової (мистецтвознавче відділення) та випускника ІДГУ, живописця Сергія Костова. Щиро вітаємо викладачів і студентів відділення образотворчого мистецтва з професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, натхнення, успішної реалізації творчих проектів.

проф. Тетяна Шевчук