«Нескорені та незалежні»

16 вересня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті Центром громадянської освіти ІДГУ була організована зустріч з режисером документального фільму «Нескорені духом» Вадимом   Антошиним.

Фільм розповідає про людей, котрих суспільство називає інвалідами або людьми з обмеженими можливостями. Не дивлячись на стан свого здоров’я, вони не здались, а доклали неймовірних зусиль, щоб досягти успіху та стати повноцінними членами суспільства.

 

За радянських часів у країні просто не існувало людей з інвалідністю. Про них мовчали, їх не бачили. Та й умов для співіснування не було жодних: ні пандусів, ні відповідної інфраструктури. Змінити все за один день неможливо. Насамперед необхідно працювати над світоглядом кожного громадянина.

 

«Нескорених духом» знімали спільними зусиллями. Надихнув же авторів документальної стрічки — Вадима Антошина та Дениса Пеняєва — музикант Тарас Тарасенко, який також є одним із героїв фільму.

Вадим Антошин: «Люди з обмеженими можливостями — це ми. А наші герої — дійсно нескорені духом, сильні, вольові, сміливі, з активною життєвою позицією. Саме це і є головна мета фільму — донести до суспільства, що люди з інвалідністю не обмежені в чомусь, а просто з особливими потребами. Героїв могло бути набагато більше, адже під час зйомок ми познайомилися з багатьма особистостям, серед яких і ті, що прославляють нашу країну, а про них ніхто не знає».

 

Не всі розуміють, що поряд з нами люди, які щоденно здійснюють подвиги. Вони доводять, що невирішених проблем не існує. Є тільки сильні особистості. Це фільм про нас усіх. Його герої доводять, що можна йти наперекір долі. Саме такі фільми допоможуть розтопити лід байдужості у кожному серці.

За словами Вадима Антошина, мають намір запустити фільм в прокат, виручені кошти направити на підтримку тих, про кого розповідає кінострічка.

 

Цей фільм неодмінно викличе нестримні емоції навіть у людей із крижаними серцями та змінить їхній світогляд.

Світлана Кравченко, директор Центру громадянської освіти ІДГУ