Хмарні технології в роботі педагога

27 червня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся практичний семінар для викладачів і майстрів виробничого навчання Ізмаїльського центру ПТО.

Семінар організували і провели: викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Олена Пінтійська та фахівці Центру  громадянської освіти ІДГУ.

 

Семінар складався з теоретичної та практичної частин.
Олена Пінтійська розпочала свій виступ словами Алі Апшероні: «Педагоги не можуть успішно когось навчати, якщо в цей час ретельно не вчаться самі». Вона розповила присутнім про актуальність використання «хмарних технологій» в освітньому процесі. Педагоги дізналися, що таке приватна хмара, хмарні платформи, публічна гібридна хмара, відеоблогінг, нелінійна інтерактивна презентація, інфографіка, скрайбінг.

 

В результаті роботи викладачі створили власне хмарне педагогічне портфоліо на Google диску. Педагоги відмітили, що хмарні технології для вчителя-предметника дають змогу мати доступ до своїх матеріалів і документів будь-де і будь-коли, використовувати відео- та аудіо файли можна прямо із Інтернету, користуватися хмарними технологіями для дистанційного навчання, на уроках та позакласній діяльності, в методичній роботі та проведення онлайн уроків, круглих столів.

Хмарні технології спричинили справжню революцію в освіті, спонукають учнів та викладачів до самоосвіти і самовдосконалення.

За результатами семінару всі учасники отримали сертифікати.

 

Ректор ІДГУ Ярослав Кічук, в. о. декана факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності кандидат історичних наук І. Є. Татаринов, завідуюча кафедрою математики, інформатики та інформаційної діяльності О. М. Івлієва та дирекція Центру громадянської освіти ІДГУ дякують керівництву ІЦПТО та викладачам і майстрам виробничого навчання за співпрацю та сприяння у проведенні семінару.

Дирекція Центру  громадянської освіти