Нові можливості міжнародної співпраці для ІДГУ

На початку червня 2019 р. ректор Ізмаїльського державного гуманітарного університету проф. Кічук Я.В. із офіційними візитами відвідав заклади вищої освіти Болгарії з метою обговорення питань щодо спільних освітніх програм з можливістю видачі подвійних дипломів, підготовки аспірантів та участі в Європейських проектах.

 

5 червня Кічук Я.В. підписав угоду про співпрацю з ректором Русенського університету «Ангел Кинчев». Першим кроком на шляху його реалізації стане участь у науковій конференції Русенського університету в жовтні 2019 р. Ректор болгарського університету проф. Белоєв Х. зазначив: «Договір з Ізмаїльським державним гуманітарним університетом, який розташований на річці Дунай в місті Ізмаїл, дає перспективи розширення контактів для співпраці в Дунайському регіоні».

 

Робоча зустріч відбулася також з ректором Великотирновського університету проф. Бонджоловим Х. Були обговорені нові перспективи  розширення співпраці між двома університетами у сфері освіти та науки, а також розробки спільних заходів, конференцій та семінарів.

 

Під час зустрічі з представниками політичної партії «Болгарський національний рух» було обговорено питання, пов’язані з освітою болгар в Україні та діяльністю Ізмаїльського університету. У зв’язку з цим розроблена план-ідея партнерства з болгарськими компаніями у сфері туризму, що дасть можливість студентам ІДГУ проходити практику з болгарської та іноземної мов у Болгарії. Комісія з питань освіти і науки заявила про готовність сприяти в організації та проведенні форуму з представниками бізнесу з цього питання.

Н. Морошан,
старший інспектор наукового відділу