Педагогічний факультет на провідних ролях в Фестивалі науки та арт-проектів

15 травня в стінах Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбувся масштабний за розмахом і незвичайний за форматом Фестиваль науки та арт-проектів, присвячений до Всеукраїнського дня науки, який відзначаються 18 травня.

 

Повний навчальний день для всього студентського та викладацького складу було відведено на захід, який містив більш ніж сорока локацій. Цікавим був принцип – вільне відвідування і невимушена участь. Кожен міг вибрати для себе з програми найбільш привабливе й цікаве для себе. І, напевно, багато хто жалкував, що закони природи не дозволяють бути в двох або трьох місцях одночасно.

 

Урочисте відкриття фестивалю відбулося вранці в конференц-залі головного корпусу університету. Привітальні слова ректора ІДГУ Ярослава Кічук, проректора з науково-педагогічної роботи Лілії Циганенко налаштували всіх, кому довелося брати участь у відкритті, на щось захоплююче.

 

Майже п’ять годин різнопланових занять в десяти аудиторіях, в конференц-залі, в холах різних поверхів, в актовому і спортивному залах дозволили всім проявити активність, зануритися в креатив, дізнатися багато нового.

 

Педагогічний факультет брав активну участь в організації та проведенні заходу з наступними складовими:

Панельну дискусію «Параметри якісної освіти у контексті професій майбутнього» зі студентами провела декан педагогічного факультету, професор Н. В. Кічук.

 

Авторський концерт-лекцію «Майстри гітарного мистецтва у діалозі з сучасністю» в конференц-залі провів доцент О. М. Затинченко.

 

Конкурс логотипів і рекламної продукції (до 80-річчя ІДГУ) в вестибюлі головного корпусу університету організував доцент І. В. Пастир.

 

Майстер-клас фахівців, серед яких були випускники педагогічного факультету відділення фізичного виховання, за різновидом традиційних і нетрадиційних видів спорту в спортивному залі провів доцент Г. В. Ярчук.

 

Лекцію-дискусію «Самолікування симптомів фізичної недуги: ризики здоров’я людини» провела доцент О. А. Баштовенко.

 

«Танцювальний JAM» в хореографічній залі для зацікавлених у пластиці і ритмі влаштувала викладач Д. С. Сарвирова.

 

Майстер-клас з естрадного вокалу провела викладач Л. І. Чеботар.

 

Панельну дискусію «Арт-терапевтичні сегменти релакс-зони сучасного студентства організувала викладач В. О. Маніта.

 

Авторський майстер-клас «Акварель а la-prima» провів старший викладач І. І. Шишман.

 

Лекцію «Співучителювання: система інформативних вправ в умовах НУШ» прочитала викладач Т. Г. Бріцкан.

 

Цікаву зустріч зі спортивним журналістом, випускником ІДГУ В. Ю. Мессойліді на тему «Від студента – спортсмена ІДГУ до світового визнання» організував старший викладач Л. О. Житомирський.

 

Студенти університету, майбутні абітурієнти, студенти інших ВНЗ міста Ізмаїл із задоволенням взяли участь у багатьох різноманітних заходах фестивального дня. З упевненістю можна сказати: те, що було організовано і проведено як експеримент, має і, швидше за все, буде мати продовження і розвиток у вигляді щорічних фестивалів такого формату. Це науково-популярне дійство пізнавально-розважального плану може стане однією зі знакових особливостей ІДГУ.

Валерий Пейков, викладач кафедри
соціальної педагогіки, соціальної роботи та фізичної культури