Подорож штатами Америки

15 травня, в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті, уперше відбулось грандіозне наукове свято – Фестиваль науки та арт – проектів, який був приурочений до Всеукраїнського дня науки організований  під керівництвом (проректора  з науково – педагогічної роботи – проф. Л.Ф. Циганенко та усіх факультетів). Так, у рамках фестивалю викладачами кафедри англійської мови та перекладу (завідувач – доц. С.О.Рябушко) був організований творчий захід –  конкурс студентських проектних робіт (Project work) з теми: «Сполучені Штати Америки»  («Let’s explore the United States»).  Відповідальною за захід була доцент кафедри англійської мови та перекладу Чуфарлічева А.Ю. Студенти факультету іноземних мов та факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності представили свої креативні проектні роботи з оглядом на 5 штатів Америки:  Флоріда, Невада, Каліфорнія, Техас та  острів Гаваї.

 

Кожна проектна робота складалась із наступних складових: представлення візитної картки штату (її географічне розташування, національні символи, столиця, девіз, етнічний склад), відомості про цікаві історичні періоди штату, ознайомлення із видатними особами, інформація про досягнення та здобутки у різних сферах життя, екскурс у  найкрасивіші куточки туристичного відпочинку, висновків.

 

Приємно вразила проектна робота студентів 1 курсу (11 група факультету іноземних мов Лаговська В., Овчинникова В.) про найбільший американський штат за населенням і третій за площею – Каліфорнія. Студенти відзначили, «що у сонячному штаті», як його називають, народилась один з найбільш культових образів американського кінематографа і всієї світової культури Мерлін Монро. Популярний  стилістичний парк розваг «Діснейленд» також розташований  у місті Анагаймі (США, Каліфорнія), ставши втіленням ідеї Волта Діснея про парк, в якому був відтворений світ мультфільмів і казок, де цікаво всім — і дорослим, і дітям, який у середньому на рік відвідують 13,3 млн. осіб.

 

Учасники проекту з факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності (1 курс, 12група Гаврілов Е., Герасімов Е.) захопливо розповіли про західний штат США – Невада, у якому видобуток золота перевищує усі інші галузі промисловості, проте більше половини прибутків штату формує туризм і гральний бізнес у цілодобових казино.

 

Справді блискучим був виступ презентований студенткою  1 курсу (10I група факультету іноземних мов Янєва М.) про Теха́с, який є другим за чисельністю населення та площею,  і найбільший серед континентальних штатів. Свій виступ студентка розпочала заспівавши офіційну пісню штату «Texas, OurTexas». Як і будь-який штат США, Техас має прізвисько – неофіційно його називають «штатом одинокої зорі», як нагадування про його боротьбу за незалежність від Мексики і спробі оголосити себе незалежною від США республіці.

 

Підсумовуючи результати виступів конкурсантів,  журі прийшло наступних висновків: III місце – презентація про  неймовірну Неваду (1 курс група факультет управління, адміністрування та інформаційної діяльності Гаврілов Е., Герасімов Е.),  II місце – чудова Каліфорнія (11 група факультет іноземних мов Лаговська В., Овчинникова В.), I місце – вражаючий Техас  (10I група  факультет іноземних мов Янєва М.).

 

Усі учасники конкурсу виявили блискучі знання з англійської мови, майстерність до творчого презентації матеріалу та креативного мислення. Щиро дякуємо усім учасникам за незбутню мандрівку штатами Америки, і сподіваємось на плідну подальшу творчу співпрацю.

Матеріал підготувала: викладач кафедри англійської мови та перекладу Топчий Олеся Юріївна