Вишиванка – код української нації!

День вишиванки в Україні народився в студентських та викладацьких колах. Вважається, що традиція, яка з часом переросла у День вишиванки, була ініціативою студентки Чернівецького національного університету Лесі Воронюк в 2006 році. Надихнувшись прикладом своїх друзів, які носили національний одяг, вона запропонувала своїм однокурсникам раз на рік приходити в Університет у вишиванці. Ініціатива швидко поширилася по вишам міста, а потім і по всій Україні.

На сьогодні День вишиванки відзначається українськими діаспорами більш ніж у 50 країнах світу.

 

Ізмаїльський державний гуманітарний університет, як центр української культури на Півдні Бессарабії, провів вишиваний флешмоб спільно з представниками освітніх закладів міста. В єдине коло з′єдналися студенти ІДГУ, ліцеїсти воєнно-морського ліцею та курсанти Дунайського факультету морського та річкового транспорту Київської державної академії водного транспорту імені Петра Конашевича-Сагайдачного.

 

Вишиванка – це гарно і сучасно!

Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг! Нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.

 

Відеовітання студентів ІДГУ з Днем вишиванки!

Відео флешмобу

 

З Днем вишиванки!