Участь кафедри загальної та практичної психології у Фестивалі науки та арт-проектів

15 травня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся Перший Фестиваль науки та арт-проектів, присвячений  Всеукраїнському дню науки. Протягом дня на базі університету проводились цікаві лекції, квести, тренінги, майстер-класи, працювали фотозони та багато іншого.

Кафедра загальної та практичної психології також взяла участь у фестивалі.

 

Доцент Кічук А.В. та викладач Жоха С.П. провели психологічний арт-тренінг «Формування стресостійкості молоді засобами арт-терапії», на якому було запропоновано опанувати техніки стресостійкості, ознайомитись з можливостями керування стресогенними ситуаціями, володінням власним психофізичним станом. Учасники тренінгу мали можливість навчитися використовувати класичні і сучасні методи запобігання стресам та відновлення після стресових ситуацій різного рівня: аутогенне тренування, м’язова релаксація, візуалізація, танець, музика, мандалатерапія  та театральні арт-технології. По закінченні тренінгу всі учасники отримали сертифікати.

 

Доценти Мазоха І.С. та Васильєва О.А. провели науково-популярну лекцію диспут на тему «Темперамент, як індивідуально-типологічна особливість особистості», на якій розкрили основні теоретичні положення індивідуально-типологічних та візуальних особливостей особистості,  реакцій осіб з різним типом темпераменту  на стресові ситуації,   їх стилі поведінки.  В лекції було  розглянуто поняття стрес, його симптоми,  фактори, що можуть амортизувати негативні чинники стресу, або ж активізувати їх, проблема впливу стресів на життєдіяльність людини. Проаналізовано основні стадії стресу, подано характеристику стресу як неспецифічної реакції організму на змінювані умови середовища. Подано роз’яснення поняття стресостійкість. Надані рекомендації щодо психологічної профілактики стресових перевантажень,  конкретні підходи щодо  вирішення  і профілактики стресових ситуацій.

Проданова О.М,
викладач кафедри загальної та практичної психології