«Deutsch klingt im Herzen»

7 травня, на факультеті іноземних мов відбувся німецький фонетичний конкурс «Deutsch klingt im Herzen», що українською звучить як: «Німецька лунає у серці». Організатором стала кафедра романо-германської філології, а саме викладачі німецької мови Кулинич Г.В., Мітєва В.В. та Лузанова Л.В.

 

 У цьому заході брали участь студенти усіх курсів. Для першого курсу цей конкурс був дебютним. Вони перший раз були на сцені, вперше виступали іноземною мовою й дуже хвилювалися. Студенти ж старших курсів почували себе більш впевнено, але і тут відчувалося хвилювання. Студенти декламували вірші не тільки німецьких авторів, а й переклади Пушкіна, Буніна та інших. Крім того, багато студентів підготували пісні, уривки з творів відомих авторів або ж сценічні постанови. Все свято супроводжувалося гарним настроєм і теплою атмосферою.

 

Загалом, концерт був поділений згідно тем, що підіймалися у творах. Головними темами були, авжеж, кохання та весна, поряд йшли теми навчання, іспитів та захисту довколишнього середовища. Журі складалося зі старшого викладача німецької мови кафедри романо-германської філології, заступника декана Лузанової Л.В., студентки 4 курсу, переможниці минулого року Інни Стрижак та гостей зі спеціалізованої загальноосвітньої школи 16 викладача німецької мови Сороки В.В. та волонтера з Німеччини Якоба Ферера. У фіналі усі учасники отримали грамоти, що підтверджують участь у цьому заході. Були також і номінації, і призові місця. Перше місце виборов Олег Д‘якун, студент 2 курсу 201 групи, з віршем, а точніше уривком з пісні – «Ночами плачуть солдати». Друге і третє місце отримали студенти 202 групи з проектом про збереження довкілля «Яке наше майбутнє?…» та студентка 4 курсу Анастасія Шаповал з уривком з роману Еріха Марія-Ремарка «Триумфальна арка» відповідно. А поки судді підраховували результати, пройшло нагородження і у галузі перекладознавства. Студенти 1 і 2 курсів брали учать у конкурсі перекладів художніх творів. Призових місць було декілька. Були також вручені грамоти деяким студентам за вдалий дебют, яким зовсім трохи не вистачило до призових місць. Третє місце розділили студентки першого курсу Тюлю Ольга та Корольова Анастасія. Переклади Іванової Юлії з 201 групи та МакогонськоЇ Арини з 22 групи були нагороджені другим місцем. Перше місце посіли дівчата з однієї 202 групи Лузанова Олена та Лєбєдєва Вікторія.

 

Протягом усього свята панувала дружня атмосфера, усі учасники були задоволені, а журі було у захваті від розмаїття талантів наших студентів.