На факультеті іноземних мов відбувся урочистий захід в рамках проекту «Україна – Німеччина: діалог культур»

8 травня, на факультеті іноземних мов відбувся урочистий захід, присвячений святкуванню Пасхи в Україні та Німеччині, який проводиться щороку в рамках проекту «Україна – Німеччина: діалог культур». Захід відбувся в 303 аудиторії, а організаторами стала кафедра романо-германської філології, а саме викладачі німецької мови Кулинич Г.В., Мітєва В.В. та Лузанова Л.В.

 

Вже доброю традицією стала співпраця зі спеціалізованою загальноосвітньою школою №16 з поглибленим вивченням німецької мови. Цього року гостями заходу стали учні 10-их класів під керівництвом вчителя німецької мови Какспірської Ольги Сергіївни та волонтера з Німеччини, що викладає в цій школі, Якоба Ферера.Також участь брали студенти першого і другого курсів факультету іноземних мов, які вивчають німецьку, як першу мову. Темою їхніх проектів було святкування Пасхи в Україні. Студенти першого курсу підготували презентацію про традиції святкування. Вони розповіли про піст, крашанки і багато інших звичаїв українського народу. Студенти ж другого курсу детальніше розповіли про головні символи Пасхи в Україні. На останок, студенти продемонстрували презентацію про розмаїття пасхальних яєць, розповіли про крашанки, дряпанки, писанки та про значення візерунків, що є традиційними для українських пасхальних яєць.   Школяри також брали активну участь і підготували презентацію про німецькі традиції святкування, розповіли про пасхального кролика та пасхальне вогнище. Якоб, що приїхав з Баден-Вюртимбергу, детально розповів про традиції святкування Пасхи у його родині і взагалі у рідному місті.

Опісля презентацій викладачі підготували сюрприз: воркшоп з майстринею з кондитерського розпису Варламовою Вікторією. Кожен учасник отримав пряник у формі пасхального яйця та розмалював його різнобарвною глазур`ю. Такі заходи зближають та дарують нових друзів, а атмосфера завжди затишна та дружня.