Акція «Збережемо пам’ять!»

На виконання Указу Президента України від 24.03.2015 № 169/2015 та з метою гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, 8 травня студенти педагогічного факультету та факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності Ізмаїльського державного гуманітарного університету провели акцію «Збережемо пам’ять!».

Акція була ініційована та проведена  Центром громадянської освіти ІДГУ.

 

Студенти прибрали могили солдатів на Ізмаїльському кладовищі, пофарбували пам’ятники, винесли листя та сміття, віддаючи шану полеглим захисникам Батьківщини (в акції взяли участь студенти: Валерія Нягу – голова студради педагогічного факультету, О. Куцева, О. Роєнко, Ю. Бокланова, А. Блоха, Фролова, Д. Ростріпа, А. Димова, В. Захарченко, А. Будур, А. Лепська, Е. Залож, В. Сердюченко).

Головна ідея акції полягала в тому, щоб силами небайдужих провести прибирання могил напередодні святкування 74-ї річниці Перемоги у Другій Світовій  війні. На жаль, могили у багатьох випадках перебувають у занедбаному стані, хоча на їх підтримання часто не потрібні великі фінансові вкладення. Головне – це бажання за ними доглядати та докладати власні руки й серце для підтримання могил у належному стані.

Подібні акції важливі, як данина  пам’яті та вшанування героїв, загиблих за наше мирне майбутнє.

Центр громадянської освіти ІДГУ