Коли ми пам’ятаємо – ми перемагаємо

Друга світова війна торкнулася кожної української родини — і ця пам’ять залишиться з нами назавжди. З 2014 року національним символом пам’яті українців, загиблих у Другій світовій війні, є європейський та традиційний український знак – червоний мак. Він уособлює кривавий слід від кулі та є символом пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни.

 

В рамках заходів з вшанування 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 74-ї річниці завершення Другої світової війни і на підтримку розпочатої в Україні нової традиції святкування 8 та 9 травня Днями пам’яті та примирення, студентським активом 31 групи кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та фізичної культури (викладач Вікторія Маніта) в ІДГУ була проведена акція «Ніколи знову».  Під час заходу усім викладачам та студентам університету були прикріплені червоні маки, як символ пам’яті, скорботи та вшанування загиблих.

У такий спосіб молодь не лише долучається до доброї справи, але й розуміє нову ідеологію українців.

 

Організатори акції: Центр громадянської освіти ІДГУ та кафедра соціальної роботи, соціальної педагогіки та фізичної культури (викладач Вікторія Маніта).

 

Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

8 травня, в день, коли завершилася Друга світова війна у Європі, важливо вшанувати усіх її жертв і наголосити, що такі трагедії ніколи не повинні повторитися. Про це нагадує наш символ – червоний мак та гасло «Ніколи знову».

Центр громадянської освіти ІДГУ